×

Blijf op de hoogte

Leven tussen stad en fort, tussen buren en vrienden.

Code vernieuwen

Terug naar overzicht

Een appartement kopen is sociaal

Een appartement heeft meer voordelen dan je vermoedt. Zo blijkt uit een recente studie van mobiliteitsorganisatie VAB dat mensen met een appartement dichtbij een stad of een levendige gemeente mobieler zijn dan hun leeftijdsgenoten uit landelijke omgevingen. 

Een appartement dichtbij de stad of een drukbezette dorpskern heeft enerzijds een functioneel nut. Iedereen moet boodschappen doen, zich verplaatsen naar het werk of de kapper, … Zeker voor mensen die wat ouder worden is het dan handig om in de buurt van die voorzieningen te wonen. Ook de aanwezigheid van openbaar vervoer speelt hier een belangrijke rol. De huidige 60-plussers willen hun zelfstandigheid op lange termijn behouden. 

Anderzijds is er ook het sociale aspect. De kans om iemand die je kent tegen het lijf te lopen is nu eenmaal veel groter binnen een stads- of dorpscentrum. Een landelijke omgeving biedt meer groen maar minder sociaal contact. Daardoor zullen mensen in een drukkere omgeving sneller buitenkomen om hun sociaal contact te verhogen. Zeker voor mensen die alleen wonen, is het dan interessant om te kiezen voor een appartement in een levendige buurt. 

Minerve speelt hierop in door de gezelligheid van een dorp in combinatie met een hele reeks aan faciliteiten aan te bieden. Toch wordt er nog altijd genoeg groen en collectieve tuinen voorzien. En ook het centrum van Antwerpen is vlot bereikbaar.

Volgend artikel

100 jaar puin ruimen met oog op de toekomst

Lees meer